Ruotsinlapinkoira

Kuva: Cattlin Marques

Ruotsinlapinkoira on ruotsalainen koirarotu, jonka taustalla on Lapissa poronhoitotyössä olleita koiria. Se on rohkea, seurallinen, uskollinen, lapsirakas koko perheen ystävä. Ruotsinlapinkoira soveltuu seura- ja harrastuskoiraksi sekä valppautensa ansiosta myös vahtikoiraksi.

Ruotsinlapinkoira on hieman keskikokoa pienempi, urokset 45-51cmja nartut 40-46cm. Yleisin väri on yksivärinen musta, ruskea sävy tyypillistä. Valkoista väriä voi olla rinnassa, käpälissä ja hännän päässä.

Ruotsinlapinkoira on tiheäturkkinen koira, joka viihtyy hyvin myös ulkona. Ruotsinlapinkoira on onnellisimmillaan, jos se saa työskennellä päivittäin sekä psyykkisesti että fyysisesti, saa koulutusta ja säännöllistä liikuntaa.

Luonne

Ruotsinlapinkoira on luotettava, uskollinen, tottelevainen, itsepäinen, itsenäinen, eloisa ja valpas. Se on suhteellisen helppo kouluttaa, kunhan sen kanssa ollaan johdonmukaisia. Ruotsinlapinkoira on aktiivinen, joten se sopii hyvin moniin eri harrastuksiin. Se on säilyttänyt paimennus- ja vartioimisviettinsä, minkä takia se ei yleensä poistu reviiriltään, jota se puolustaa suhtautuen hieman varauksella vieraisiin eläimiin ja ihmisiin.

Terveys

Ruotsinlapinkoira on suhteellisen terve rotu. Lonkkaniveldysplasiaa ja epilepsiaa on ilmennyt rodussa jonkun verran.

RUOTSINLAPINKOIRA

  • kokoperheen seuralainen
  • sopii myös harrastuksiin
  • nauttii ulkoilusta ja ihmisen seurasta
  • hyvä talonvahti
Kuva: Cattlin Marques
%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close