Kampanja käynnistyy

Yhdistys aloittaa kampanjan vastustaakseen rekisteröimättömien lappalaiskoirien kauppaa. Viimeisen parin vuoden aikana erityisesti suomenlapinkoirien rekisteröimättömien pentujen kauppa on ollut kiihtyvässä kasvussa ympäri Suomea. Yhdistys haluaa tukea kampanjalla kaikkien rekisteröityjä lappalaiskoiria kasvattavien henkilöiden kasvatustyötä sekä lisätä omalta osaltaan tietoisuutta rekisteröityjen rotukoirien jalostuksesta ja sen tarjoamista eduista sekä valistaa ihmisiä rekisteröimättömien koirien kaupassa mahdollisesti piilevistä sudenkuopista.

Myös ostajalla on vastuu. Ostamalla rekisteröimättömän pennun tuet pentutehtailun jatkumista. Kampanjan toivotaan lisäävän lappalaiskoirien tunnettavuutta niin monipuolisina harrastuskoirina, kuin erinomaisesti monenlaiseen ympäristöön ja perheisiin soveltuvana lemmikkinä.

Miksi kaikkia koiria ei rekisteröidä Suomen Kennelliitoon?

Syitä tähän on varmasti yhtä monta kuin rekisteröimättömiä pentuja tuottavia ihmisiäkin. Monesti syynä on rahan ahneus. Pentueen vanhemmilta voi puuttua jokin virallinen terveystarkastustulos, joka on rekisteröinnin ehtona Suomen Kennelliitolla. Kasvattaja on voinut rikkoa eläinsuojelulakia tai Suomen Kennelliiton sääntöjä ja saada tämän vuoksi rekisteröintikiellon tai törkeimmissä tapauksissa eläintenpitokiellon. Syynä voi olla myös nartun liian tiheä pennuttaminen, jossa koiralla tehdään pennut joka juoksusta. Kennelliitto on määritellyt tarkat säännöt sille, miten monta pentuetta nartulla voidaan teettää ja kuinka tiheästi narttu voidaan astuttaa, jotta sille ei aiheudu liikaa rasitusta pentueista. Toisinaan kyseessä voi olla myös selkeä vahinko, mutta tässäkin tapauksessa Suomen Kennelliiton erikoisluvalla on mahdollisuus rekisteröidä pennut. Kuitenkin, jos näitä ”vahinkoja” sattuu toistuvasti, ei kennelliitto enää myönnä erikoislupaa rekisteröintiin. Oliparekisteröimättömyyteen mikä tahansa syy, niin aina on kyse kasvattajan välinpitämättömyydestä sekä vastuiden ja velvollisuuksien kiertämisestä.

Rekisteripaperit ovat muutakin kuin pääsylippu näyttelyihin ja kokeeseen!

Rekisteripaperi on kertomus siitä mistä rakennusaineksista sinun koirasi on tehty. Rekisteripapereista selviää ketkä ovat koirasi vanhemmat ja esivanhemmat. Rekisteriin tallennettujen tietojen perusteella saat myös tietoa koirasi suvun terveydestä. Ostamalla rekisteröidyn koiran varmistut siitä, että koirasi vanhemmille on vähintäänkin tehty Suomen Kennelliiton vaatimat terveystarkastukset.

Kennelliitto ja rotuyhdistys opastaa tarvittaessa kasvattajaa kasvatustyössä. Kaikki kennelnimen omaavat kasvattajat ovat käyneet Suomen Kennelliiton järjestämän kasvattajan peruskurssin. Rekisteröityjen rotukoirien kasvattajia velvoitetaan asianmukaiseen koirien hoitoon ja pentujen kasvatukseen, sekä kertomaan pennunostajalle kattavasti tietoja pennun lähisuvusta. Pennut tunnistusmerkitään ennen rekisteröintiä. Kasvattajia velvoitetaan myös käyttämään koirien myynnissä Suomen Kennelliiton kauppasopimusta, joka turvaa sekä kasvattajaa, että ostajaa.

Vastuulliset kasvattajat ovat panostaneet ja tehneet töitä vuosia ja vuosikymmeniä rodun hyväksi. Jos haluat tietyn rotuisen koiran, olethan mukana tukemassa tätä rodun eteen tehtyä työtä ja osaltasi varmistamassa, että saat mahdollisimman toiveittesi mukaisen koiraystävän.

Pentulistat A ja B. Miksi B-lista ?

Yhdistys otti ”varaslähdön” kampanjaan lanseeraamalla yhdistyksen pentuvälitykseen A- ja B-listat jo tämän vuoden alkupuolella. A-listalla julkaistaan kaikki Lappalaiskoirat ry jalostustoimikunnan hyväksymät yhdistelmät ja pentuvälityskriteerit täyttävät yhdistelmät. Nämä pentueet täyttävät rodun jalostuksentavoiteohjelman vaatimukset. Yhdistyksen suositus on, että kasvatustyössä pyritään pentueisiin, jotka täyttävät A-listalle pääsyn kriteerit.

B-listalle pääsevät kaikki yhdistelmät, jotka ovat Suomen Kennelliiton rekisteröintiehtojen mukaisia, täyttävät rodun niin sanotut rekisteröinnin minimivaatimukset.

http://www.lappalaiskoirat.fi/?id=pentuvalitys/pentuvalitys

Hyväksymällä yhdistyksen pentuvälitykseen lähes kaikki rekisteröitävät lappalaiskoirapentueet haluamme tarjota turvallisen markkinointikanavan niin kasvattajille, kuin pennunostajille.

Muutakin kuin rekisteröimättömiä koiria vastaan oleva kampanja

Kampanja tuo mukanaan informatiivisen sivuston www.puhdaslappalaiskoira.fi. Sivuston kautta pääsee myös tutustumaan rotuihimme yhdistyksen kotisivuille. Kampanjalle julkaistaan bannereita/mainoksia, joita voi liittää vapaasti vaikka omille kotisivuille ja jakaa sosiaalisessa mediassa. Kaikki mainokset ovat suunniteltu pieni pilke silmäkulmassa siten, että niitä on mahdollisuus myös hyödyntää rotujemme yleisessä markkinoinnissa ja tunnettavuuden lisäämisessä. Toivommekin kaikilta aktiivista osallistumista, joka on kampanjan onnistumisen kannalta erityisen tärkeää!

Tulemme tekemään artikkeleita paikallislehtien käyttöön erityisesti alueilla, jossa rekisteröimättömiä koiria on paljon kaupan ja pyrimme saamaan asian esille myös erilaisilla internetin myyntisivustoilla.

Mitä konkreettisesti tapahtuu

  • Kampanjan kotisivut ovat julkaistu
  • Pentueiden ilmoittaminen yhdistyksen pentulistoille on yhdistyksen jäsenille ilmaista aikavälillä 1.7.18-31.12.18
  • Kampanjan kotisivuilta ja facebookista on ladattavissa kampanjan bannereita, joita toivomme kaikkien jakavan aktiivisesti
  • Kampanja tulee olemaan esillä myös kaikissa yhdistyksen tapahtumissa.
  • A ja B listat yhdistyksen pentuvälityksessä, jotka mahdollistavat kaikkien rekisteröitävien pentujen markkinoimisen yhdistyksen sivuilla.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close